Hier kunt u nog praten met de monteur!

(Veel) licht in de duisternis: Pilot™ Xenon verlichting.

Pilot™ Xenon verlichting heeft een pulsstarter die een snelle start garandeert. Xenonlampen stralen het grootste van de opgenomen electrische energie als zichtbaar licht uit, dit in tegenstelling tot halogeenlampen, die vrij veel energie omzetten in warmte.
De Hot Restrike Pilot™ Xenon verlichting kan door de speciale constructie ook gemakkelijk en veilig warm gestart worden zonder verkorting van de levensduur (gewoonlijk meer dan 3.000 uur).
Zonder speciale electronische schakeling neemt in die tijd de lichtopbrengst wel sterk af, maar het speciale Pilot™ voorschakelapparaat zorgt ervoor, dat de uiteindelijke teruggang in lichtopbrengst óók aan het eind van de levensduur beperkt blijft tot maar ~10%.
Door een juiste keuze van hulpstoffen in de Xenonlamp kan gekleurd licht verkregen worden, maar het vrijwel witte licht heeft het hoogste rendement.

Verschillen tussen Pilot™ Xenon- en halogeenlampen.

Enerieverbruik:

Een standaard halogeenlamp verbruikt 55 Watt, terwijl een Pilot ™ Xenonlamp slechts 35 Watt verbruikt. Dit betekent ook dat een Pilot ™ Xenonlamp minder warmte afgeeft en er daardoor geen kans is op koplampschade door warmte.

Lichtopbrengst:

Pilot ™ Xenon verlichting geeft ongeveer 3 x meer licht dan halogeen verlichting: een standaard halogeen lamp heeft een lichtopbrengst van ongeveer 1100 lumen, een Pilot ™ Xenonlamp heeft een lichtopbrengst van maar liefst 3500 lumen!

Kleur:

Pilot ™ Xenon verlichting is verkrijgbaar in meerdere kleuren (kleurtemperaturen) zoals geel, wit, blauw en paars. Wit is de standaard kleur met het meeste rendement.

Fittingtypen:

Voor Xenonlampen zijn er verschillende typen fittingen en vaak kunt u in de handleiding van uw auto terugvinden welk type lamp of fitting voor uw auto geschikt is. Als u niet zeker weet welke Xenonlamp in uw auto past, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.
Alle fittingen en kleuren zijn óók leverbaar in 24V Xenon voor bijvoorbeeld vrachtwagens en bussen.

Airco service

Airco onderhoud en service

Autobanden

Banden winterbanden zomerbanden 4 seizoensbanden

Doffe koplampen

Polijsten doffe koplampen

Auto electronica

Electronica inbouw uitbouw overbouw

Ruitreparatie /
vervanging

ruit ster reparatie vervanging

Uitdeuken zonder spuiten

Campers
of kampeerauto’s

Campers Kampeerauto