Hier kunt u nog praten met de monteur!

Handsfree bellen = veiliger, comfortabeler en wél toegestaan!

Het vasthouden van een mobiele telefoon door bestuurders van een motorvoertuig  (of bromfiets of invalidenvoertuig) is in Nederland verboden. Ook het klemmen van een telefoon tussen oor en schouder is niet toegestaan.
Bellen door de bestuurder mag dus alleen met een handsfree systeem.

Mogelijkheden:

Afgezien van een in de auto ingebouwde telefoon zijn er drie alternatieven mogelijk om handsfree te bellen: carkit, plug-in carkit, of headset.
Ingebouwde telefoon.
Sommige auto’s hebben tegenwoordig al een compleet telefoonsysteem ingebouwd, de eigen mobiele telefoon is daarbij niet meer nodig. Het is wél makkelijk dan een extra SIM-kaart te hebben bij het abonnement.

Carkit.
Een carkit moet minimaal twee dingen doen: inkomende geluid door een luidspreker weergeven en het uitgaande stemgeluid met een microfoon opvangen. Een carkit maakt gebruik van uw mobiele telefoon, zorg er dus bij de aanschaf voor dat de telefoon in de carkit past en let op interessante extra’s. Sommige carkits kunnen de telefoonaccu opladen, sommige hebben stembediening of hebben een betere ontvangst door een externe antenne.

Plug-in carkit.
Een plug-in carkit is een “simpele” doe-het-zelf carkit, waarbij u uw mobiele telefoon in een houder klikt en waarbij een voeding wordt aangesloten dmv een sigarettenplug. Speaker en microfoon zijn ingebouwd in de houder.

Headset.
Een headset is een koptelefoon of oortelefoon, voorzien van een microfoontje. Het beste is de headset te combineren met een houder die het mobieltje goed op zijn plaats houdt en zo’n houder is vaak ook oplader. Een headset is een goedkope mogelijkheid, maar heeft het nadeel, dat de koptelefoon of oortelefoon altijd gedragen moet worden en daardoor geluiden van buitenaf minder goed te horen zijn.

Draadloos door Bluetooth.
Bluetooth zorgt ervoor dat de telefoon draadloos verbonden is met de carkit, dit betekent dat u handsfree belt zónder dat uw mobieltje door een snoertje of via de houder met het systeem is verbonden. U kunt uw mobieltje dus in uw zak houden en als u gebeld wordt in de auto zal automatisch het geluid door het carkit systeem weergegeven worden. Alleen een knopje op het dashboard is zichtbaar om eventueel het gesprek aan te nemen of om zelf een gesprek op te bouwen via spraakherkenning.

Accessoires.
Er zijn tegenwoordig heel wat mogelijkheden om tot een goede hands-free kwaliteit te komen. Idenburg Car Systems levert alleen die accessoires waarvan zeker is dat deze van goede kwaliteit zijn en waar dus volledige service en garantie op gegeven kan worden zoals dashmounts, antennes, microfoons en speakersets.

Airco service

Airco onderhoud en service

Autobanden

Banden winterbanden zomerbanden 4 seizoensbanden

Doffe koplampen

Polijsten doffe koplampen

Auto electronica

Electronica inbouw uitbouw overbouw

Ruitreparatie /
vervanging

ruit ster reparatie vervanging

Uitdeuken zonder spuiten


Campers
of kampeerauto’s

Campers Kampeerauto