Auto detailing

Auto detailing is het uitgebreid en nauwkeurig verzorgen van het exterieur en interieur van een auto. Het is een term die in ons land nog niet zo tot de verbeelding spreekt, maar bij Idenburg Car Solutions is het al een dagelijkse bezigheid. We gebruiken de nieuwste technische middelen om het uiteindelijke doel te bereiken: de auto van de klant in nieuwstaat (of zelfs beter) te brengen.

Exterieur

Zelfs het voorbereidende schoonmaken van de auto is anders dan gebruikelijk. Na het met speciale middelen grondig schoonwassen wordt ook het hardnekkigste vuil uit de lakporiën getrokken. Dit gebeurt door het afnemen van de lak met een clay-bar, een speciale, kleiachtige stof.

Perfectioneren

Het gebruikelijke poetsen maakt onvolkomenheden (zoals krasjes door niet-optimaal wassen) alleen maar onzichtbaar, terwijl het bij auto detailing draait om het perfectioneren van de autolak.  Daarom maken wij bij detailing géén gebruik van producten op basis van ‘fillers’. Deze  maken door opvullen aanwezige krasjes wel onzichtbaar, maar ze verwijderen ze  niet. Bij detailing worden de krasjes eerst weggepolijst zodat uiteindelijk, na het aanbrengen van een beschermingslaag, de mooiste en diepste glans van de lak bereikt word.

Detailing glascoating

Vanzelfsprekend kunnen ook de verschillende kunststofdelen na dieptereiniging door ons weer in nieuwstaat gebracht worden.
Lichtmetalen velgen kunnen wij onder handen nemen, met een langdurig fraai resultaat. Helaas zijn beschadigingen aan het lichtmetaal niet weg te nemen.

Interieur

Ook voor het interieur kunnen we die extra stap verder gaan. Na het gebruikelijke stofzuigen van de binnenkant en het afnemen van dashboard etc. kan de bekleding een dieptereiniging plus een beschermende behandeling ondergaan. Voor dieptereiniging van kunststofdelen en ‘rubbers’ gebruiken we een grondige stoomreiniging.  Als er nog onaangename luchtjes in het interieur hangen, lossen de specialisten van Idenburg Car Solutions dat ook effectief op. Reparatie van eventuele kleine schades aan het interieur is vaak goed mogelijk en maakt het resultaat echt af.

Benieuwd naar het resultaat van detailing? Bekijk dan onze Instagram pagina.

Online afspraak maken